Μεταφορά Ασθενούς - Επείγουσα Διακομιδή

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΣΘΕΝΩΝ – ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ

Η μεταφορά ασθενών ή τραυματιών από ένα σημείο σε κάποιο άλλο, αποκαλείται διακομιδή. Διαχωρίζεται δε σε πρωτογενή ή δευτερογενή.

Πρωτογενής Διακομιδή: Αποκαλείται η μεταφορά από το χώρο του συμβάντος ή ατυχήματος σε οποιοδήποτε ιατρικό κέντρο. Η πρωτογενής διακομιδή μπορεί να γίνει μόνο με ασθενοφόρο ή ελικόπτερο.

Δευτερογενής Διακομιδή: Αποκαλείται η μεταφορά από το χώρο νοσηλείας του ασθενούς σε άλλο τμήμα του ίδιου νοσοκομείου (ενδονοσοκομειακή διακομιδή) ή σε άλλο νοσοκομείο (διανοσοκομειακή διακομιδή). Η δευτερογενής διακομιδή μπορεί να γίνει με όλα τα διαθέσιμα μέσα, όπως είναι το ασθενοφόρο, ελικόπτερο, αεροπλάνο και πλωτά μέσα.

Ανάλογα με το μεταφορικό μέσο που θα χρησιμοποιηθεί, οι διακομιδές διακρίνονται σε:

  • επίγειες (ασθενοφόρο, πλωτά μέσα) και
  • εναέριες ή αεροδιακομιδές (αεροπλάνο, ελικόπτερο)

Στην πρωτογενή διακομιδή ο ασθενής είναι δυνητικά ασταθής, ενώ στη δευτερογενή πρέπει να είναι σταθεροποιημένος.

Η εταιρεία First Aid Ambulance ειδικεύεται σε όλους τους τύπους διακομιδής ασθενών, σε όλη την ελληνική επικράτεια, 24/7, στρέφοντας το ενδιαφέρον της στον τρόπο με τον οποίο κάθε διακομιδή πρέπει να εκτελείται με βάση την μέγιστη δυνατή ασφάλεια, ταχύτητα και άνεση του ασθενούς.

Με τον υπερσύγχρονο στόλο των ασθενοφόρων οχημάτων της, τις πλήρως εξοπλισμένες κινητές ιατρικές της μονάδες, το άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό της αποτελούμενο από ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, έμπειρα πληρώματα (διασώστες και νοσηλευτές) και το συντονιστικό της κέντρο είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ανά πάσα στιγμή οποιοδήποτε περιστατικό που χρήζει πρώτες βοήθειες και διακομιδή, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ταχεία, ασφαλή και άνετη μεταφορά των ασθενών πανελλαδικά σε ιδιωτικές κλινικές, νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα, μονάδες αιμοκάθαρσης, κλπ…

Η εταιρεία εξυπηρετεί επείγοντα περιστατικά μέσω ακτοπλοϊκών γραμμών, σε όλα τα νησιά και αναλαμβάνει αεροδιακομιδές εντός και εκτός Ελλάδος.

Η συνεχής ετοιμότητα, η ταχύτητα διαχείρισης και διεκπεραίωσης κάθε περιστατικού, σε συνδυασμό με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια, άνεση και φιλική εξυπηρέτηση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει η First Aid Ambulance.